AkatlarNet  Mahallemizin haber sitesi 

  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/akatlarnet.akatlarnet
  • https://www.instagram.com/akatlarnet
Konular veriler
Takvim
Site Haritası

Penis eğriliği kollojenaz adlı enzimle tedavi edilebiliyor.

Diyabet ve  yüksek tansiyon hastalarında, sigara ile alkol kullananlarda daha yüksek oranda görülen cinsel organ eğriliği tedavisinde artık enzim de kullanılıyor.  Erkek cinsel organındaki eğrilik olarak bilinen hastalık bağ dokusunu yıkan bir enzim olan kollojenaz  enjeksiyonu ile tedavi edilebiliyor.  Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan tek enfeksiyon maddesi olan kollojenaz ile penis eğriliklerinde yüzde 34 oranında düzelme sağlanabiliyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı ve Androloji Bilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, bu maddenin Türkiye’de bulunmadığını, isteyenlerin bakanlığın özel izni ile temin edebildiğini belirtiyor. Kolojenaz ın Türkiye’de  ruhsat alması ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ücretin ödenmesi durumunda  binlerce peyroni hastasının bu tedaviden yararlanabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu şunları söylüyor:

“Clostridium histoliticum isimli bir mikroorganizma tarafından üretilen kollojenaz, peyroni hastalığına bağlı oluşan penisteki artmış bağ dokusunu parçalayarak etkili olmaktadır. Bu tedavi yönteminde penise ince bir iğne ile 6-8 enjeksiyon yapılmaktadır.  Bu tedavi ile hastaların penis eğriliklerinde yüzde 34 düzelme sağlanırken peyroni hastalığına bağlı psikolojik ve fiziksel semptomlarda yaklaşık  yüzde 60 oranında tedaviye cevap alınmaktadır. Hastaların eğrilik düzeyinin 30-60 derece olması, hastalık süresinin 4 yıldan fazla olması, penisteki plakta kalsifikasyon olmaması ve şiddetli sertleşme sorunu olmaması durumunda tedavi başarısı artmaktadır. “

İstanbul Tıp Fakültesi Androloji  Bilim Dalı ve Üroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu,  hiçbir tedavi uygulanmadığı taktirde bu  hastaların yüzde 30-50’sinde eğriliğin giderek  ilerlediğini, yüzde 47-67’sinde aynı şekilde sabit kaldığını,  %3-13’ünde kendiliğinden düzeldiğini belirtiyor.

“Hastalığın iki evresi vardır. İlk evrede peniste ağrı,  hafif eğiklik  ve yumuşak plak varken ikinci evrede ağrı kaybolur ve eğriliğin şiddetinin artması ve sert plak oluşumu vardır. Bu evrede eğrilik çok artarsa cinsel ilişkiye girmek mümkün olmayabilir. “

Hastalığın tedavisinde  evresine göre tıbbi tedavi yöntemleri veya cerrahi tedavi yöntemleri uygulanıyor.   Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, “Tıbbi tedavi ağızdan alınan ilaçlarla (E vitamini, Kolşisin, pentoksifilin, Fosfodiesteraz tip 5 inhibitörleri veya penise iğne ile çeşitli ajanların enjeksiyonuyla yapılmaktadır” diyor. 

Kaynak: www.sagliktagundem.com




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın